top of page
Ceitci Demirkova

Синагогата в Назарет

Тази седмица в „Зад кадър“ по създаването на iBIBLE представяме друга сцена, която е в процес на разработка и  която се съдържа в един от епизодите на „Животът на Христос“ на iBIBLE. А самите епизоди очаквайте да бъдат пуснати за гледане по-късно тази година. Нека да разгледаме интериора на синагогата в родния град на Исус - Назарет. На това място Исус прочита откъс от посланието на Исая, в който се предсказва идването на Месията. И след като го прочита, Исус сяда и казва: „Днес се изпълни това писание…“ (Лука 4:17–21).


Ето как е изглеждала синагогата - с редовете от колони и места за сядане. Местната синагога е била мястото за поклонение и поучаване, както и място, където Писанията са се четели на глас пред народа.



Второто изображение ни показва масата в предната част на синагогата - с разгънат свитък върху нея. Това е мястото, на което Исус отива, за да чете от посланието на Исая и това толкова разгневява слушателите Му, че те опитват да Го хвърлят от ръба на една скала (Лука 4:29).



За нашите изследователи и художници процесът по прецизиране на детайлите при разработването на синагогата в Назарет от времето на Исус беше вълнуващо преживяване. Надяваме се тези изображения да ви накарат да оцените още повече  Божието Слово и да засилят очакването ви да видите  целия епизод от  „Животът на Христос“ на iBIBLE! 

Последни публикации

Виж всички

Comentarios


IMG_4144.JPG
iBible_LOGO_onwhite.png

ВИЗУАЛНА БИБЛИЯ ЗАД КАДЪР

bottom of page